24.02.2015 4463

OKULUMUZ

1959 Yılında Akçapınar Köyü Ferek Mahallesi, Ferek İlkokulu olarak Amerikan Tipi bir barakada Eğitim-Öğretime açılmıştır. 1971-1972 Eğitim-Öğretim yılında şimdiki yerine yapılan binaya taşınarak, yeni yapılan  binasında 1991 yılına kadar Eğitim-Öğretime devam etmiştir. Ferek Mahallesi, 1989 yerel seçimlerinde Akçapınar Köyünden ayrılarak GÖKÇE KÖYÜ adıyla bağımsız köy olarak muhtarlık statüsüne kavuştur. Köyümüz halkından olup Almanya da çalışan hayırsever Zeynep GÖNEN hanımefendinin  katkılarıyla eski okul binası yerine 1991 yılında 4 derslikli yeni bina (şimdiki ek bina) yaptırılarak okulun adı, GÖKÇE ZEYNEP GÖNEN İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir. Köyün konumu nedeniyle sürekli göç alması ile oluşan nüfus artışı, 8 yıllık zorunlu eğitim gibi nedenlerle oluşan derslik ihtiyacı için, Köy Muhtarlığı ve Zeynep GÖNEN Hanımefendinin katkılarıyla şu anda kullanılmakta olan binanın su basmanı (temeli) atılmıştır. Köyümüz halkından Saniye MARAŞ’ın (merhume) eşi Hayırsever Aşir MARAŞ (merhum) Beyefendinin katkılarıyla temeli atılan fakat tamamlanamayan binaya 12 derslik yaptırılarak 2006 yılında hizmete açılmıştır. 6287 sayılı kanunla İlkokul ve ortaokul olarak iki ayrı kuruma ayrılmış olup şimdilik aynı binada olmak üzere eğitim-öğretim çalışmalarına devam etmektedir.